homeopathie abcoude amsterdam facebook
homeopathie abcoude amsterdam netje reezigt

Consulten


Een behandeling start met het in kaart brengen van het totale beeld van een patiënt. Om te beginnen natuurlijk de klacht waarmee iemand komt: hoe uit het zich, wat geeft verbetering of verslechtering, wanneer manifesteert de klacht zich, is er een bepaald moment op de dag of een relatie met een seizoen en sinds wanneer heeft de patiënt er last van.

Daarnaast wordt besproken of er andere klachten of overgevoeligheden zijn, hoe de patiënt in elkaar zit en hoe hij/zij op bepaalde momenten heeft gereageerd. Maar ook de voeding, de slaap, de menstruatie, de erfelijke belasting en andere specifieke eigenschappen van de patiënt komen aan bod. Voor een eerste consult wordt anderhalf tot twee uur uitgetrokken. Na dit eerste consult wordt op het totaalbeeld van symptomen een passend geneesmiddel gevonden. Na een week of vier wordt een vervolgconsult gepland, waarin besproken wordt wat het effect van het middel is geweest. Er wordt bekeken of een herhaling van het middel gewenst is of dat er voor een ander middel gekozen moet worden. Hierop wordt indien nodig wederom een vervolgconsult gepland, een week of vier later. Voor een vervolgconsult wordt een uur uitgetrokken.

Hoe lang de behandeling duurt, is van verschillende factoren afhankelijk: aard van de klacht, hoe lang bestaat de klacht al, is er een zware erfelijke belasting, welke factoren zijn bepalend voor de klacht en zijn die nog steeds in het leven van de patiënt aanwezig. En is het beeld voor de homeopaat duidelijk genoeg om passende geneesmiddelen te kunnen vinden.