homeopathie abcoude amsterdam facebook
homeopathie abcoude amsterdam netje reezigt

Bevallen en kraambed


Tijdens de bevalling zijn homeopathische middelen ook heel goed in te zetten. Om een langdurige ontsluiting te bevorderen of de vrouw rustiger, minder angstig te maken of haar beter te laten loslaten, kan het goedgekozen middel wonderen verrichten.

Aangezien een middel altijd op het totaalbeeld van symptomen (emotioneel, fysiek, gevoeligheden, specifieke eigenschappen) gegeven wordt, is het het handigst al tijdens de zwangerschap met de behandeling te starten. Hierdoor is er de mogelijkheid de vrouw dan al goed te leren kennen en daardoor kan beter ingeschat worden welk middel tijdens de bevalling nodig is. En de ervaring leert dat de vrouw dan vaak al zo goed in balans de bevalling ingaat, dat ondersteuning tijdens de bevalling niet nodig blijkt te zijn.

Vrouwen in het kraambed herstellen van de bevalling of keizersnede, leren hoe hun baby te verzorgen, maken (meestal) een start met borstvoeding en leren hun kind en hun eigen nieuwe rol als moeder kennen. Op alle aspecten kan soms ondersteuning nodig zijn. Homeopathie kan dan veel rust geven. Er is geen risico voor de baby als u borstvoeding geeft. Borstvoedingsproblemen zijn zelfs vaak juist reden om een behandeling te starten.

Mogelijke klachten na de bevalling:

Ondersteuning vaginaal herstel/herstel na sectio
(dreigende) Mastitis (borstontsteking)
Aambeien
Niet kunnen slapen of ontspannen
Ontstekingen (vaginaal)
Algehele fysieke zwakte
Postnatale depressie
Borstvoedingsproblemen
Blaasontsteking