homeopathie abcoude amsterdam facebook
homeopathie abcoude amsterdam netje reezigt

Werking van Homeopathie


Het meest simpele voorbeeld is de gesneden ui naast je bed als je verkouden bent. Dat geeft direct verlichting. Als je echter niet verkouden bent en je houdt een gesneden ui bij je gezicht krijg je klachten die lijken op een verkoudheid: tranende brandende ogen, snotterige neus en soms niezen. Bij een behandeling is het homeopathische geneesmiddel de ui, waarbij er een overeenkomst moet zijn tussen het ziektebeeld van de patiënt en het beeld van een gezond iemand als hij het middel neemt.

Hiervoor is het belangrijk dat alle klachten, symptomen en gevoeligheden meegenomen worden, dus niet alleen de klacht waarmee de patiënt komt. Hoe meer overeenkomsten op verschillende niveaus (fysiek, emotioneel en algemeen) er zijn, des te beter werkt het middel. Dit vraagt naast tijd ook de bereidheid van de patiënt om veel over zichzelf te vertellen.

Aangezien ieder mens anders is en een eigen totaalbeeld van eigenschappen en symptomen heeft, krijgt iedere patiënt een middel dat past bij dat unieke beeld. Dat maakt dus dat tien patiënten met bijvoorbeeld migraine alle tien een ander geneesmiddel kunnen krijgen.

Homeopathie kan goed samengaan met een reguliere behandeling. Indien nodig heb ik contact met huisartsen of andere behandelaars, uiteraard na toestemming van de patiënt.